Mortex badkamer

Bekijk onze realisaties >

MORTEX

MORTEX IS EEN MINERALE, MULTIFUCTIONELE, WATERDICHTE PLEISTER VOOR OPPERVLAKKEN OP MINERALE BASIS

Mortex wordt voornamelijk aangebracht op vloeren, wanden, trappen, meubels, keukens, slaapkamers, woonkamers en badkamers met een tadelakt- of betonlook. Mortex bestaat uit natuurlijke kalken, cement en acrylaat, waardoor het uiterst geschikt is voor buiten en binnen. Het is ideaal voor wanden, vloeren, inloopdouches, wastafels, baden, badomkasting, schouwen, wellnessruimtes, trappen, terrassen, meubels, werkbladen en spatwanden in keukens. Mortex bevat geen epoxy- of polyurethaanharsen. Mortex heeft de hardheid van natuursteen en is in onderhoud hiermee vergelijkbaar. Het grote voordeel van Mortex is dat men naadloos kan afwerken. Hierdoor krijgt uw oppervlak een luxueuze uitstraling. Daarnaast is het kleurenpalet zeer uitgebreid omdat deze wordt gemaakt met poederpigmenten. Mortex is maar 2 à 3 mm dik waardoor het breed toepasbaar is in alle ruimtes.   De Mortex oppervlaktes worden gepolijst met als resultaat een glad en minder poreus oppervlak. De behandelde oppervlaktes worden steeds afgewerkt met een kwalitatieve en hoogwaardige vlekstop. Hierna wordt een duurzame vuilafstotende onderhoudswas aangebracht die ervoor zorgt dat water van het oppervlak afparelt en ongevoelig wordt voor vuil en vetvlekken. Al onze Mortex oppervlaktes worden op deze wijze behandelt zodat u jaren kan genieten van deze exclusieve afwerking als u gebruik maakt van onze nabehandelingsproducten en onze onderhoudsvoorschriften volgt.

MORTEX IN DE BADKAMER

Mortex heeft een waterafstotende werking. Hierdoor is het een ideaal afwerkingsproduct voor in badkamers. Zowel douchewanden, badkamerwanden, badkamervloeren, inloopdouches, douchenissen, wastafels, badomkasting kunnen bekleed worden met Mortex voor een exclusieve uitstraling. Alle natte zones bekleden wij vooraf met Kerdidoek om een perfecte waterdichting te garanderen. De behandelde oppervlaktes worden steeds afgewerkt met een kwalitatieve hoogwaardige vlekstop. Hierna wordt een onderhoudswas aangebracht die ervoor zorgt dat water van het oppervlak afparelt.

MORTEX ALS VLOER

Mortex kan op vrijwel elke ondergrond worden aangebracht. Zowel op chape, beton, anhydriet als bestaande tegels. De ondergrond dient wel steeds voldoende droog, stabiel en draagkrachtig te zijn. De Mortex vloeren scheuren uit zichzelf niet. Alleen als de ondervloer beweegt of wanneer er zettingen in optreden, kan de Mortex vloer mee scheuren. Bij het plaatsen van een Mortex vloer gebruiken wij steeds wapeningsnetten om uitzet- en krimpspanningen te voorkomen. Mortex is ook geschikt voor vloerverwarming omdat deze de warmte goed opneemt.

Tijdens een voorafgaand gesprek bespreken wij uw wensen, behoeftes en eventuele specifieke verlangens met als enig doel een mooi en perfect eindresultaat te realiseren!

VOORDELEN VAN MORTEX

 • 100% waterdicht.
 • Naadloos resultaat.
 • Geschikt voor binnen en buiten.
 • Kan op vrijwel elke ondergrond aangebracht worden.
 • Onbeperkt kleurenpalet.
 • Geschikt voor zowel meubels, vloeren als wanden.
 • Unieke en warme uitstraling.
 • Oneindig veel mogelijkheden.

ONDERHOUD MORTEX

U moet een Mortex vloer op dezelfde manier onderhouden als een natuurstenen vloer omdat het een product is op kalkbasis.
 • Gebruik geen zure reinigingsproducten Antikal, Cillit Bang, javel of azijn.
 • Gebruik nooit schoonmaakmiddelen met citroen of andere soorten zuren.
 • Gebruik een neutrale allesreiniger of groene zeep om de vloer te reinigen.
 • Behandel de vloer met de meegeleverde onderhoudswas elke 3 maanden om het oppervlakte te verzadigen, mooi te houden en vlekvorming te voorkomen.
 • Gebruik viltjes onder stoelen om krassen te voorkomen op de Mortex vloer.
 • Laat water niet te lang op de vloer staan om kalkvlekken te voorkomen.
 • Pas op met citroensap en andere zure fruitsappen. Reinig deze vlekken gelijk met veel water en maak goed droog.
 • Let erop dat eventuele spatten of vlekken bij het dagelijks gebruik van de keuken liefst zo snel mogelijk verwijderd worden.

>> Bekijk onze realisaties

>> Keer terug naar het overzicht